Naše učebnice nejen pro budoucí designéry.

Tým designérů a lektorů IDK se rok scházel aby zúročil své dosavadní profesionální zkušenosti s navrhováním interiérů a vedením studentů našich interiérových kurzů. Publikace vychází z konceptu osnov IDK a přesto prezentuje velice individuální a svébytný pohled čtyř designérů na tuto krásnou profesi.
Kniha je určena nejen budoucím designérům a studentům našich kurzů, ale všem fanouškum dobrého designu a kvalitního bydlení.

 

Autoři: Mgr.Tomáš Havránek, Mgr.Jana Boháčková, Ing.Leona Fousková, Ing.Zuzana Staňková

Vydavatel: Albatros media a.s. v edici Edika

Partneři knihy: TON a IDK

Počet stran: 215

Běžná cena: 499 Czk

Koupit můžete u nás nebo na e-shopu vydavatelství Albatros Media  ZDE


Kniha Průvodce bytového designéra je určena nejen budoucím interiérovým návrhářům, ale všem, kteří mají chuť podívat se pod pokličku profesionálům a využít získané informace při zařizování svého bytu či domu. Čtveřici autorů knihy Průvodce bytového designéra spojuje jejich profese, ale i společné lektorování v Interier design kurzech - IDK. Stejně jako svým studentům nabízejí i vám vlastní pohledy na navrhování interiérů – chtějí vám být nejen zkušeným průvodcem a rádcem, ale kladou si vyšší cíl: inspirovat a motivovat každého tvůrce interiéru vidět věci jinak, originálně, po svém.

V první části knihy autoři seznamují čtenáře s obecnými znalostmi, které by si měl každý designér osvojit, ve druhé části pak ukazují, jak aplikovat tyto principy při návrhu jednotlivých místností v bytě. Provedou vás cestou od hledání konceptu a inspirace, přes znalosti materiálů, technického kreslení, skicování, plánování prostoru a konstrukce nábytku, naučí vás pracovat s barvami, textilem a dekoracemi v interiéru, poskytnou vám rady pro počítačové projektování a výběr vhodného software pro zpracování dokonalé vizualizace. Závěr první části je věnován budoucím bytovým designérům, kteří dostanou řadu doporučení, jak úspěšně nastartovat svoji novou kariéru. Druhá část knihy velmi podrobně provází každou místností v bytě. Autoři upozorňují nejen na běžné situace a zásady, ale nabízejí i řešení mnohých úskalí při navrhování interiéru. Formou krátkých tipů pobízejí čtenáře k jinému úhlu pohledu na běžně zažité stereotypy.

V osmnácti případových studiích, které zpracovávají konkrétní situace z praxe, se seznámíte s celým postupem návrhu odprvní schůzky s klientem a zmapování jeho potřeb až po výslednou realizaci. Kniha je doplněna několika stovkami fotografií a vizualizacemi realizovaných interiérů. Několik stovek ilustrací a vizualizace realizovaných interiérů činí ztéto knihy zajímavého a užitečného průvodce pro každého milovníka designu interiéru, ať již je odborník či nikoli.

 

Náhledy do knihy